Bu Blogda Ara

5 Kasım 2012 Pazartesi

Geç kalmış bir post; Şirince

Şirince muhteşem bir tarihi semt... Eşşiz evlerin bulunduğu, tertemiz mis gibi havası ve eşsiz lezzetleriyle Şirince mutlaka görülmesi gereken bir yer.

 
Evlerin hepsi birbirinin aynısı gibi, eşsiz bir manzara sunuyor. Konaklama için, arkdaşım Emre'nin anne ve babasının işlettiği Masal Pansiyonu seçtik. Bizi çok güzel ağırladılar. Tertemiz kocaman evlerinde huzur içinde uyuduk ve bu manzaraya uyandık. Bahçelerindeki küçük kedileri alıp evime getirmemek için zor tuttum kendimi.
 
 
 
 
 
 
Şirince tam bir şarap cenneti. Neredeyse her evin altında mahzeni var. Kırmızı-beyaz şarap haricinde farklı meyve şarapları var. Böğürtlen şarabı, yaban mersini şarabı, kavun şarabı, çilek şarabı... Merak ettiğiniz her çeşidi deneme lüksünüz var. Shot bardaklarında sunulan tadımlık şarapları deneyip istediğinizi alıp afiyetle içebilirsiniz. Hediyelik alıp sevdiklerinize götürebilirsiniz. Fiyatlar 10-20 tl arasında değişiyor. Çarsısı küçük ama farklı ürünler var. Tasarım takılar, çeşit çeşit baharatlar, yöresel lezzetler ve organik sabunlar var.
 
 
 
 
Benden size tavsiye sakın topuklu ayakkabı giymeyin zaten ortamın etnik yapısına ters hemde yokuşlu toprak-arnavut sokaklar var.
 
 
Çarşıda fiyatlar uygun. Ben her zamanki gibi yöreye ait magnetlerden ve birde damla sakızı reçeli aldım. Sindirime çok faydalıymış ama ben faydasından çok lezzetini seviyorum. Tatlılara, kahveye koyuyorum.Küçük bir kavanozuna sadece 5tl ödedim.
 
 
Çarşı içinde kilise var fakat mimari veya görsel açıdan kötü. Zaten kullanımda değil harabe halde malesef. Bu çeşmeye de bozuk paralar atılmış. Yabancı turist yğunlukta haliyle esnaf şakır şakır yabancı dil konuşuyor. Fransızcalarını resmen kıskandım.
 
 
 
 
Ayakkabılardan saksılara ne dersiniz? Alın size Derya Baykal modunda bir DIY projesi;
 
 
 
Uzun günler kalınacak bir yer değil. Biz akşamüstü Şirince'ye varıp akşam manzaraya nazır güzel bir yemek yedik. Geceyi orada geçirip ertesi gün akşamüstü ayrıldık ve bize fazlasıyla yetti.
 
 
Bu güzel çiçeklerle size veda ediyorum. Umarım bir gün sizinde yolunuz Şirince'ye düşer.

1 yorum:

  1. selam... bloğuna yeni rastladım :) hemen seni bloğumdaki Beymen çanta çekilişine davet etmek istiyorum gelirsen çok sevinirim :)

    http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/2014/03/cekilis-beymen-canta.html

    YanıtlaSil